Sähköinen markkinointi vuonna 2015

Pelin henki on muuttunut. Nykyään ei riitä enää, että sivusi näyttävät kauniilta katsojan silmiin. Et onnistu enää pelkästään palkkaamalla mainostoimiston tekemään siistit kotisivut yriyksellesi. Taistelu on kovempaa kuin koskaan Internetissä. Kaikesta näkyvyydestä pitää maksaa, vaikka se ei välttämättä konvertoisi liiketoimintaa riittävästi. Onko asetelma todella näin vaikea? Vai onko joku keino millä houkuttelet, imet tai raahaat kävijöitä sivuillesi? Yksi keino on voittamaton myös vuonna 2015 ja sehän on hakukoneoptimointi.

Siinäkään ei enää puhuta otsikoiden kaunistelemisesta tai sanajärjestyksen muuttamisesta. Ei ole enää välimuotoja – olet joko voittaja tai  häviäjä! Useita vuosia sitten Googlessa saatoin itsekin selata lähemmäksi kymmenen sivua, kun halusin löytää etsimäni. Vieläkö haet niin pitkälle? …En minäkään, eikä moni muukaan. Tutkimusten mukaan 91,5 % Googlen käyttäjistä ei katso ensimmäisen hakusivun jälkeisiä hakutuloksia juuri koskaan. Tämä on nykypäivän trendi.

hakukoneen käyttö

Mitä tämä kaikki tarkoittaa yrityksen näkökulmasta?

Ei hätää, ei ole syytä paniikkiin. Jos olet menestynyt aiemmin Googlen hakutuloksissa ja olet tottunut toteuttamaan tai ostamaan hakukonenäkyvyyttä, niin silloin sinulla ei ole suurta huolta. Jos olet yrittäjä, joka on uusi näissä kuvioissa, niin silloin sinun kannattaa tutustua asiaan pikaisesti. Suosittelen myös, että keskustelet asiasta alan ammattilaisen kanssa, koska silloin tiedät mahdollisuudet menestykseen. Minkälainen hinta kannattaa maksaa hakukoneoptimoinnista? Tähän on mielestäni vain yksi oikea vastaus: Paljon saat siitä lisämyyntiä? Ja maksa siitä vähän pienempi summa. Hakukonenäkyvyydestä ei ole mitään hyötyä, jos liiketoimintasi ei kasva sen seurauksena. Tämän takia kannattaa selvittää tarkkaa palvelun kuvaus, jos aiot ostaa Google-optimointia. Muista myös, että optimoinnin tulokset näkyvät mahdollisesti vasta 3-12 kk päästä. Osa tekee asiat nopeammin ja joissain tapauksissa tulosten saanti kestää kauemmin (esimerkiksi kovassa kilpailutilanteessa).

Hakukoneoptimointi - opaskuva

Työn keston ymmärtäminen voi auttaa sinua myös hahmottamaan tarjouksia ja tarjottua työtä. Onko olemassa oikotietä onneen? Valitan, ei tässäkään tilanteessa. Tapoja tehdä optimointia on monia ja jotkut pystyvät saamaan tuloksia jopa 2 kuukaudessa. Näissä tapauksissa on hyvä olla tarkkana ja selvittää referenssejä sekä heidän hakukonesijoitustensa kestoa. Miksi näin? Siitä syystä, että hakutulokset saattavat pompata korkealle nopeastikin, mutta sieltä on myös yhtä helppo tulla alas, jos työtä ei ole tehty laadukkaasti.

Yhteenvetona vuoden 2015 sähköisen markkinoinnin trendeistä suosin hakukoneoptimointia. En tosin käsitellyt muita aiheita tässä kirjoituksessa, mutta kertomani faktat ovat niin painavat, että muuhun sinun ei kannata välttämättä keskittyä. Vuosituhannen menestyksekkäintä vuotta juuri sinulle!